Kompilering af .NET v1.1 med csc.exe

by Filip Lundby.

Det burde måske være åbenlyst for de fleste .NET udviklere hvordan man bruger csc.exe. Men bruger man Visual Studio kan man hurtigt vende sig til at klikke på debug-knappen og så finder programmet ud af resten.

For en uges tid siden stod jeg med det problem at jeg skulle have kompileret noget ASP.NET 1.1 kode og efter som Visual Studio 2005 kun kan kompilere .NET 2.0 (med mindre man fusker et eller andet) var jeg tvunget til at bruge csc.exe. Jeg gemte derfor følgende (2 linjer) i en batch-fil som jeg lagde i hovedmappen for mit projekt (rettes selvfølgelig til efter behov):

<Windows-mappe>\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\csc /out:bin\final.dll /reference:bin\include_me.dll,bin\also_include_me.dll /target:library *.cs mappe\*.cs
pause

/out - Navnet på den kompilerede DLL.
/reference - Referencer til DLL’er der bruges i projektet.
/target - Type af kompilering. I mit tilfælde en DLL, derfor “/target:library”.

Leave some feedback